תפריט

בלוג

אכילה רגשית

אכילה רגשית מתייחסת לשימוש באוכל כדרך להתמודד עם רגשות, ולא כאמצעי לסיפוק רעב פיזי. התנהלות זו עלולה להוביל לעליה במשקל ולבעיות בריאות אחרות, כמו גם לרגשות אשמה ובושה.

א. הגיעה לתוכנית ומיד במפגש הראשון סיפרה כי בכל פעם שמתעורר ויכוח סוער עם בעלה, היא רצה למקרר. דוגמא זו היא אחת מיני רבות לאכילה מתוך סיטואציות שבהן מעורב רגש.

ישנן סיבות רבות ושונות מה מוביל אותנו לאכילה רגשית. עבור חלק, זו עשויה להיות דרך להתמודד עם לחץ או חרדה כמו סטודנטים האוכלים שוקולד לפני בחינה. עבור אחרים, זו עשויה להיות דרך להקהות רגשות קשים או להימנע מהתמודדות עם בעיות בחייהם. במקרים מסוימים, אכילה רגשית עשויה להיות התנהגות נלמדת, העוברת מהורים או מטפלים שהשתמשו באוכל כדרך לנחם או לתגמל כמו ילד שמקבל מכה ונותנים לו משהו מתוק כדי להשכיח אותה.

קיימות מספר אסטרטגיות שניתן להשתמש בהן כדי לטפל באכילה רגשית. האחת היא להיות מודעים יותר לטריגרים הרגשיים שמובילים לאכילת יתר. זה עשוי לכלול ניהול יומן מזון או רישום רגשות לפני ואחרי האכילה. אסטרטגיה נוספת היא למצוא דרכים חלופיות להתמודד עם רגשות, כגון פעילות גופנית, שיחה עם חבר או מטפל, עיסוק בתחביבים או תרגילים מעולם המודעות.

שלב מרכזי נוסף בניהול אכילה רגשית הוא פיתוח מערכת יחסים בריאה עם אוכל. זה עשוי להיות כרוך בלמידה של ההבחנה בין רעב פיזי לרעב רגשי, ואכילה תוך הקשבה לרעב פיזי. בשלב זה אנו לומדות ליהנות ממגוון רחב יותר של מזונות בריאים ותרגול אכילה מודעת, שימת לב לטעמים, מרקמים וריחות של האוכל, אכילה איטית והתענגות על כל ביס.         

לסיכום, אכילה רגשית היא בעיה נפוצה שעלולה להוביל לעליה במשקל ולבעיות בריאותיות נוספות. זה יכול לנבוע ממגוון גורמים, כולל מתח, חרדה והתנהגות נלמדת. כדי לטפל באכילה רגשית, חשוב להיות מודעים לטריגרים רגשיים, למצוא דרכים חלופיות להתמודד עם רגשות ולפתח מערכת יחסים בריאה עם האוכל.

בעזרת היכולת לזהות את ההבדל בין רעב פיזי לרעב רגשי כל אחת תוכל לאכול כשהיא באמת רעבה וצריכה ולא מתי שמתחשק לה.  

ההצלחה האמיתית היא לדעת את הדרך המתאימה לכל אחת ולהמשיך בה ללא תלות באף גורם חיצוני וכך לשמור על המשקל לאורך זמן.

בתוכנית אני עוסקת רבות בטריגרים לאכילה הרגשית והדרכים להתמודד איתם. נשים שסיימו את התוכנית מספרות כי בעזרת הכלים שנלמדו הן מתמודדות הרבה יותר טוב עם סיטואציות רגשיות שבעבר היו מביאות אותן לאכילה רגשית ולהשמנה.

אהבתם? מוזמנים לשתף